Elke maand bezoeken we met een groep enthousiaste ondernemers een succesvol bedrijf. Verschillende bedrijven vanuit diverse branches passeerden de revue en afgelopen donderdag was het de beurt aan een inmiddels internationale multinational: Mar Seafood. Een grote Nederlandse speler die de internationale markt heeft veroverd.
Dit bedrijf opereert vanuit zijn hoofdkantoor in Urk, maar heeft diverse kantoren waaronder in Marokko en Frankrijk. Het bedrijf heeft zijn geschiedenis te danken in Urk, waar de eerste Marokkaanse gastarbeider in de jaren ’80 besloot om na jarenlang in een visfabriek te hebben gewerkt, voor zichzelf te beginnen. Ambitieus en ondernemend dat hij was, bewandelde hij stapsgewijs de route richting een succesvolle onderneming die uiteindelijk zo groot werd dat hij zijn zoon Nabil El Ghamarti, aanstelde als CEO van het bedrijf.
Vol overgave werden wij meegenomen in dit verhaal, maar ook hoe vandaag de dag het bedrijf opereert. Na een uitgebreide presentatie te hebben gehad van Nabil en zijn collega Nino Tuzlakovic, mochten we een kijkje nemen in de productieruimte. We werden meegenomen in het gehele proces van het maken van hun producten en als toetje op de taart mochten we onze immuunsysteem een enorme boost geven in de koeling waar het -40 graden was.
Al met al een geslaagde dag. Wil je meer weten over onze werkbezoeken, stuur gerust een bericht.